Header Relatie-/Gezinstherapie Arnhem

Wie ben ik

Mijn naam is Servaas van Oosterhout en ik ben een relatie- en gezinstherapeut. Dat wordt ook wel ‘systeemtherapeut’ genoemd, omdat ik breder en verder kijk dan alleen naar de relatie of het gezin.

Ik ben een eigen praktijk gestart om echtparen, gezinnen, maar ook individuen te helpen bij problemen in de relationele sfeer. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in de hulpverlening.

Maatschappelijk werk
Ik ben begonnen als maatschappelijk werker in een gezondheidscentrum, waar ik al gauw ontdekte dat een probleem niet alleen een individueel component heeft, maar vaak verweven is in de intermenselijke relaties. Dat geldt voor gezondheid en ziekte, geestelijke gezondheid, rouwproblemen, verwerking van de opvoeding etc.

Jeugdhulpverlening
Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de jeugdhulpverlening. Hier heb ik diverse functies gehad, en veel ervaring heb opgedaan met opvoedingsproblemen, ouderschap, relationele problemen en psychiatrische ziekten van zowel kind als volwassenen. Daarnaast werkte ik ook in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Verslavingszorg
Een aantal jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de verslavingszorg. Daar heb ik me verdiept in de verwevenheid van verslaving met andere problemen in relatie- en gezinsproblematiek. Vaak is er sprake van de zogenoemde ‘comorbiditeit’, dat wil zeggen problemen op gebied van verslaving en persoonlijkheidsproblemen én problemen gekenmerkt met een psychiatrische diagnose.

Dit bovenstaande klinkt misschien wel zwaar en dat kan het ook zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet... Naast problemen zijn er in ieders leven ook zaken die goed gaan en ook daar heb ik oog voor. Relativeren is mijns inziens heel belangrijk.

Psychiatrie

Momenteel werk als systeemtherapeut bij SCELTA, expertisecentrum voor persoonlijkheidsproblematiek in Apeldoorn en Nijmegen. Daarnaast geef ik regelmatig les op de Hogeschool Arnhem Nijmegen, om vanuit de liefde voor mijn vak hbo-studenten op te leiden tot goede maatschappelijk werkers.

Opleidingen en registratie

Mijn opleiding bestaat uit:

  • HBO maatschappelijk werk
  • De Voortgezette Opleiding GGZ Partner- en Relatietherapie
  • De NVRG-erkende opleiding Systeemtherapie, inclusief supervisietrajecten en leertherapie
  • Emotionally Focussed Therapy  Basis opleiding en Trainer houd me vast
  • PTSS-behandeling, gericht op verwerking van trauma's

Naast deze belangrijke fundamentele opleidingen heb ik veel andere opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd, belangrijk als verdieping voor mijn dagelijkse praktijk.

Ik ben geregistreerd lid van de NVRG, de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Systeemtherapie, en geregistreerd als therapeut bij EFT.

Interessante link:

www.emotionallyfocusedtherapy.nl
Relatie- Gezinstherapie Arnhem kan u helpen met
  • Relatietherapie
  • Gezinstherapie
  • Individuele therapie


Praktijkadres

Binnenvaart 25
6846 LB ARNHEM

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • 06 - 34 52 81 44

Copyright © 2021 | Website by Dai Dai Design | Privacystatement